Setup Menus in Admin Panel

Setup Menus in Admin Panel

Setup Menus in Admin Panel

Денови на доживотно учење Тетово 2016 година

Со цел да се промовира значењето на доживотното учење во Република Македонија, и да се поттикнат креативни идеи и пристап за образование на возрасни, 13-та година по ред во Република Македонија се организираат  Денови на доживотно учење.

Предвидените активности во 2016 година се спроведуваат под покровителство на Министерство за образование и наука на Република Македонија, во организација на Центар за доживотно учење – Скопје и ЈУ Центар за образование на возрасни – Скопје, со финансиска поддршка од ДВВ Интернационал-Бон, Германија. Преку организација на конференции, модерирани дискусии, презентации, изложби и други активности, Деновите на доживотно учење во 2016 година ќе бидат одбележани во четири општини и тоа:  Тетово, Кичево, Охрид и Струмица.

Активностите во регионот на Тетово ќе бидат организирани од страна на Здружение Институт за развој на заедницата (ИРЗ) – Тетово, и според програмата, предвидено е да се одржи конференција со модерирана дискусија, како и работилница за користење на дигитални медиуми.

October 6, 2016
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support