Доделување на дипломи за дооформување на средно стручно образование за возрасни во Општините Чаир и Сарај

Денес  на 17.07.2019 во општините Чаир и Сарај успешно заврши проектот за образование на возрасни, финансиран од Центарот за образование на возрасни-Скопје. Проектот опфати 272 граѓани од општина Чаир и 250 од општина Сарај во економска насока – техничар за маркетинг и трговија. Целта на проектот е да им овозможи на граѓаните да одговорат на барањата на пазарот на трудот и да бидат дел од доживотното учење. Овој тип на проект од Центарот за образование на возрасни започна во 2009 година, а досега дипломирани се 2945 граѓани од различни општини (Арачиново, Прилеп, Чаир, Тетово, Гостивар, Теарце и Куманово).

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support