КООРДИНАЦИЈА И СОРАБОТКА ОКОЛУ ОСНОВНИТЕ ВЕШТИНИ

Во Хаг, Холандија, на 25 и 26 февруари 2019 година се одржа вториот PLA настан на Националните координатори за спроведување на Европската агенда за образование на возрасните, а во рамките на проектот „Работен план на националниот координатор за учење на возрасните“ (National Coordinator for Adult Learning Work Plan).

Темата на настанот беше „Координација и соработка околу основните вештини“. Главна цел на овој PLAбеше националните координатори да разменат искуства околузначењето на мрежите и вмрежувањето како предуслов за ефективни политики за основни вештини, како и условите и начините кои придонесуваат за креирање на ефективни и ефикасни мрежи.

За постигање на овие цели беше одржана и работилница. Централни теми кои беа разгледани на работилницата беа иницирање, раст, организирање и одржување на мрежите.

Организатор на PLA настанот беше Министерството за образование, култура и наука на Холандија.

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support