Меморандум за соработка помеѓу Стопанската комора на Македонија, Центарот за образование на возрасните и Швајцарската организација за образование на возрасни

На 05.06.2019 година директорката на Центарот за образование на возрасните г-а Линдита Ќазими потпиша Меморандум за соработка помеѓу Стопанската комора на Македонија, Центарот за образование на возрасните и Швајцарската организација за образование на возрасни. Со потпишувањето на овој меморандум за соработка ќе се овозможи:

–        – креирање на парнерство помеѓу потписниците,

–        – промовирање на неформалното образование и доживотното учење,

–         -воспоставување на соработка на неформалното овразование со приватниот сектор,

–        – унапредување на квалитетот на неформалното учење,

–          зголемување на вештините и компетенциите на младите и возрасните со цел зголемување на нивната конкурентност на пазарот на труд. Соработката помеѓу иснституциите е овозможена од страна на проектната единица на проектот Образование за вработување во Северна Македонија (Е4Е@мк).

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support