Национални агенции за европски програми и мобилност

Во Загреб Р.Хрватска во период од  31.05-02.06.2017 година се одржа настан организиран од страна на Националните агенции за европски програми и мобилност на Р.Македонија,Р.Хрватска и Р.Словениа.

На настанот се разгледуваат можности за поврзување на институциите од областа на  образование на возрасни, земји кои вклучуваат и луѓе со помали можности и тоа луѓе со:

Потешкотии во учењето: рано напуштање на училиштето, нискоквалификувани возрасни,
Економски пречки: луѓе со низок животен стандард, ниски приходи, приматели на социјална помош, луѓе во долгови или со финансисики проблеми.
Културни разлики: емигранти, бегалци, луѓе кои припаѓаат на национално или етничко малцинство со јазични потешкотии и потешкотии при адаптација и социјализација. На настанот активно учество со свој претставник зема и Центарот за образование на возрасните.

ноември 1, 2018
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support