Преведувач – симултан превод англиски – македонски јазик за време на БИМ обуките (2 извршители)

Врз основа на член  41 од Законот за образование на возрасните („Службен весник на Република Македонија“ бр. 7/08, 17/11, 51/11, 74/12, 41/14, 144/14, 146/15, 30/16 и 64/18) ЈУ  Центар за образование на возрасните – Скопје распишува

ЈАВЕН ОГЛАС

За избор на Преведувач – симултан превод англиски – македонски јазик за време на БИМ обуките (2 извршители)

ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје распишува јавен оглас за избор на Преведувач – симултан превод англиски – македонски јазик за време на БИМ обуките, за потребите на проектот Пазарно ориентиран и вештини за одржливо ефикасно енергетско градење, TRAINEE (TowaRd market-based skills for sustAINable Energy Efficient construction“ Grant Agreement No: 785005 — TRAINEE — H2020-EE- 2016-2017/H2020-EE-2017-CSA-PPI ).

За интересираниот кандидат треба да ги исполнува следниве услови:

 • Да има завршено високо образование
 • Да има најмалку 5 години работно искуство во симултан превод од англиски на македонски јазик и обратно.

За интересираниот кандидат треба да достави:

 1. Пријава која треба да содржи:
  • име и презиме,
  • адреса на живеење,
  • телефонски број и електронска пошта за контакт,
  • степен  и  видна стекнатото образование,
  • години на работноискуство
  • листа на проекти (какопреведувач),
 2. Кратка биографија.

Потребната документација кандидатот да ја достави на е-пошта до: irena.filipovska@klinika.unet.mk

Со назнака: Преведувач – симултан превод англиски – македонски јазик за време на БИМ обуките за проект  Пазарно ориентирани вештини за одржливо ефикасно енергетско градење, TRAINEE во рок од 5 дена од денот на објавување на огласот.

Некомплетирани и ненавремени доставени документи нема да бидат земени во постапна за одлучување.

Публикуван на: 29.01.2020 година

Прием на апликации до: 02.02.2020 година

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support