РАБОТИЛНИЦА:„Методологија и алатки за идентификување на тешкотиите на целните групи“

На 21 февруари во просториите на Центарот за образование на возрасни се организираше работилница на тема „Методологија и алатки за идентификување на тешкотиите на целните групи“ . Главните говорници беа францускиот експерт г-дин Жан Кристоф Ralema и шпанскиот експерт г-дин Жозе Лара.

Цел на работилницатаКако да се имплементира методологија за идентификување на неписмените луѓе

  1. Подигнување на свеста за ова прашање
  2. Како да се идентификуваметодологија и примери за алатки за идентификувањеКако да да секонтактираат и мобилизираат возрасните на кои им требаат услуги за описменување?
  3. Анализа за изнаоѓање на решенија коишто би можеле да се иммплементираат за да ги мотивираатнеписмените луѓе повторно да учат.
  4. Како да ја придобиеме поддршката од општата јавностВоспоставување на мрежа која ќе гизастапува возрасните ученици.
  5. Кои се најдобрите начини за десиминирање на програмитеАнализа на територијата и одзивот вооднос на програмите за описменување.
ноември 30, 2015
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support