Студиска посета во Мадрид, Шпанија

Во рамките на ИПА Твининг проектот се организираше студиска посета  во Шпанија, Мадрид во периодот од 22-27 Ноември 2012, на која учествуваа директорката на ЈУ Центар за образование на возрасни Г-ѓица Линдита Ќазими и дел од вработените во ЦОВ. Целта на студиската посета беше запознавање на шпанскиот систем за образование на возрасни преку посета на значајни институции и организации како што се:

-Министерство за образование (Запознавање со различните сектори и нивните активности)

-Центри за образование на возрасни (Системи на формално основно и средно образование за возрасни , обуки за вработување)

-Агенција за вработување (Создавање и одржување на Државниот регистар на провајдери на обуки )

-Приватен образовен центар за возрасни-Толедо (Валидација на програми и услуги од гледна точка на давателот на услуги)

-Ромскиот Секретаријат (Презентација на програми за социјална вклученост)

-Националниот институт за квалификација INCUAL (Проценка и официјална акредитација на професионални  квалификации)

– Генерален директорат за Насока/Советување и ВЕТ (Насоки на издавање на сертификати и дипломи)

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support