09-11 ноември 2012 – Програма на Работилницата за функционери, Управување и развој, Модул 2

Директорката на Центар за образование на возрасните г-ца Линдита Ќазими ќе присуствува во семинар за Управување и развој кој се одржи во 09-11 номври 2012 во Охрид.Со цел поддршка на реформата на јавната администрација, Британската амбасада во Скопје и Министерството за информатичко општество, организираат втората по ред работилница наменета за врвното раководство. Наставата ќе ја спроведат експерти од Националната Владина Школа од Кралствотона Велика Британија и Севрна Ирска.

Наставата ќе овозможи, врвното раководство да се здобиат и да ги подобрат следниве вештини: адекватно раководење со институциите; ефективна комуникација; пристапи на преговарање; управување со вработените, нивно мотивирање и делегирање на обврски за подобро и поефикасно извршување на работните задачи; справување со специфични ситуации и подготовка на план за акција и негово спроведување.

ноември 5, 2018
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support