Законска рамка

ЗАКОН ЗА ОБРАЗОВАНИE НА ВОЗРАСНИТЕ (КОНСОЛИДИРАН ТЕКСТ)

 

 

 

ПРАВИЛНИК ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА ПОСЕБНИ ПРОГРАМИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИТЕ

  Правилник за начинот на верификација на установите и институциите за образование на возрасните

 

 

ПРАВИЛНИК ЗА СОДРЖИНАТА И ФОРМАТА НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА И ЕВИДЕНЦИЈАТА  КОЈА ЈА ВОДАТ УСТАНОВИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИ

ПРАВИЛНИК ЗА СОДРЖИНАТА, ФОРМАТА И ПОСТАПКАТА НА ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИТЕ

ПРАВИЛНИК ЗА НАЗИВОТ, СОДРЖИНАТА И ФОРМАТА НА СЕРТИФИКАТОТ ЗА ЗНАЕЊАТА, ВЕШТИНИТЕ, СПОСОБНОСТИТЕ И КОМПЕТЕНЦИИТЕ СТЕКНАТИ ОД ПОСЕБНИТЕ ПРОГРАМИ

ПРАВИЛНИК ЗА СТАНДАРДИТЕ, ЗА ПРОСТОРОТ, ОПРЕМАТА НА УСТАНОВИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИТЕ

ПРАВИЛНИК за формата, содржината и начинот на водењето на Централниот регистар и на општинскиот регистар за установите и институциите кои реализираат јавно признати програми за образование на возрасните

  Прирачник за  лиценцирање на установи и институции за образование
на возрасни
 

Dorracak pёr liçencim tё zyrave dhe institucioneve pёr arsimimin e tё

rriturve

  Прирачник за верификација на посебни програми за образование
на возрасни
 

Doracak pёr verifikimin e programeve tё veçanta pёr arsimimin e tё

rriturve

 

МОДЕЛ НА ПОСЕБНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВОЗРАСНИ                       

 

Барање за верификација на посебна програма за образование

на возрасните


 

 

Барање за верификација на установа или институција

септември 29, 2012
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support