Почеток на втора фаза за дооформување на средно стручно образование во општина Арачиново

На 12 декември 2011 година во просториите на училиштето “Ѓерѓ Кастриот Скендербеу“ на територија на општина Арачиново започна реализација на втора фаза за дооформување на средно стручно образование на возрасни. Во втората фаза ќе бидат опфатени 263 заинтересирани кандидати за трговска струка, техничар за трговија и маркетинг. Наставата ќе ја реализира наставен кадар од средното училиште на град Скопје „Цветан Димов“.

102_3215

 

По тој повод во просториите на училиштето “Ѓерѓ Кастриот Скендербеу“ свое обраќање пред присутните кандидати имаа градоначалникот на општина Арачиново, г-дин Бастри Бајрами, директорката на ЈУ Центар за образование на возрасните – Скопје, г-ца Љиндита Ќазими и заменик министерот за образование и наука, г-дин Сафет Незири.

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support