Опис на програма

Оваа програма има за цел да се дојде до теоретски и практични знаења за потеклото, важноста, развојот на играта. Да се освестат последиците од најновите игри (видео игри, цртани со агресивна содржина, социјални мрежи),… Да се стимулира примената на игрите кои стимулираат развој на интелигенција, говор, креативност, емоционален развој, просоцијални вештини и емпатија.

Се применува еклектичен пристап на два психотерапевстки правци Когнитивно бихејвјор психотерапија и Трансакциона психотерапија. Предавањата се искуствено-едукативни.

Резултати од програма

По завршувањето на обуката учесникот во програмата ќе се стекнат со соодветни знаења, вештини и да биде способен да:
  • Применува дидактички и неформални игри
  • Да работи со деца и со возрасни до еден степен
  • Да воочува што се случува кај корисниците низ играта
Да го структурира времето здраво со помалку медиуми

Критериуми за влез во програмата

  • Секој кој пројавува интерес за оваа тема
Стручни лица кои работат со деца и адолесценти

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 69
Пракса 10 29
Оценување 1 2
Вкупен број на часови 35
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support