Опис на програма

Наставната програма е наменета за сите оние кои одлучиле да се пријават за работа на брод. Програмата е конципирана на тој начин што за краток временски период се подобруваат комуникациските вештини на англиски јазик во работната средина. Во неа се вклучени вокабулар и контексти специфични за работните ангажмани на брод. Секоја наставна единица нуди упатства кои, чекор по чекор, ги водат слушателите до целта – подобрување на сите четири јазични вештини: читање, слушање зборување и пишување.

Резултати од програма

[:mk]
 • Општо подобрување на јазичните способности
 • Совладување на тешкотиите при усното излагање
 • Усвојување на граматиката преку посебна и делотворна методологија
 • Постојано проширување на зборовниот фонд
 • Запознавање со културата на земјата чиј јазик се изучува
 • Напредок во кариерата
[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]За да започнете со курсот потребно е да имате претходни познавања од англискиот јазик. Најмалку ниво А1.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 28 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 32
0 STUDENTS ENROLLED

  [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support