Опис на програма

Учебник со 15 тематски единици, а секоја од нив е поделена на граматика, вокабулар , јазични вештини  (читање, пишување, слушање и зборување) и секојдневни деловни ситуации (функција). Работна тетратка со дополнителни вежби и можност за on line вежби.

Резултати од програма

[:mk]Цел на наставата за овој курс е стекнување на основни знаења од деловниот англиски јазик и негово користење во секојдневниот живот со ограничен фонд на зборови кои се користат во деловната комуникација на ниво А1 од ЗЕЈР.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно познавање на општ англиски јазик.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 85 95
Пракса 1 1
Оценување 4 4
Вкупен број на часови 90
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support