Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели кои за прв пат го изучуваат англискиот јазик без предзнаење. Тој ќе им помогне да разбираат и употребуваат секојденвни изрази и основни фрази.

Теми: деновите во неделата, броеви, поздрави, земји и националности, бои, придавки, глаголи и глаголски фрази, работа, семејство, секојдневни активности и др.

Граматика: глаголот ‘сум’ во сегашно време, сегашно време од други глаголи, присвојни придавки, неопределен член, заповеден начин, предлози за време и место и др.

Слушателот ќе може да се претстави себеси и другите, да поставува и одговара на прашања од личниот живот  и да учествува во едноставна конверзација доколку соговорникот зборува јасно и бавно.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да: - комуницира на пониско основно ниво на англиски; - се изразува едноставно со точна употреба на сегашно време; - користи основни зборови и фрази кои често се употребуваат; - се снаоѓа во практични секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support