Опис на програма

Во првиот степен учениците се описменуваат, ги учат сите основни правила и исклучоци  за читање и пишување. Исто така, ги учат основните фрази потребни за воспоставување комуникација и снаоѓање во секојдневниот живот. Во првиот степен се учат и голем број на зборови и се читаат и преведуваат текстови. Се учи основната граматика и тоа: глагол Сум и лични заменки, присвојни придавки, множина на именки, членови a/an, придавки, заповеден начин, Сегашно просто време, искажување присвојност, предлози за време и место,  прилози и фрази за зачестеност, модалниот глагол can,  Сегашно трајно време, предметни заменки, и помошни глаголи Be или Do.

Резултати од програма

[:mk]Со завршување на првиот степен учениците ќе се стекнат со најосновното познавање на англискиот јазик.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support