Опис на програма

Курсот ќе им помогне на слушателите да разбираат и употребуваат секојдневни изрази и основни фрази.

Теми: време и годишни времиња, датуми, редни броеви, музика, зборообразување, нашиот дом, и др.

Граматика: глаголот ‘може’, сегашно трајно време, предметни заменки, минато време од правилни и неправилни глаголи, и др.

Резултати од програма

[:mk]Слушателот ќе може да се претстави себеси и другите, да поставува и одговара на прашања од личниот живот  и да учествува во едноставна конверзација доколку соговорникот зборува јасно и бавно. Целта на курсот е да се доведат слушателите до А1/2 ниво и да можат да се изразуваат едноставно со точна употреба на сегашно и минато време. Се очекува да научат приближно 1200 зборови и фрази, кои често се употребуваат, и да се снајдат во практични секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на англискиот јазик на ниво А1/1.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support