Опис на програма

Вториот степен е исто така основата на англискиот јазик бидејќи се уште се изучуваат основните правила, исклучоци, зборови, и фрази за комуникација. Од граматика се учи следново: Минато просто време (правилни и неправилни глаголи), some, any + именки во множина, бројни и небројни именки, компаратив и суперлатив на придавки, искажување идни планови и предвидувања со Be going to, прилози за начин, модификатори, се проширува знаењето за определен член the и неопределени членови a/an, Сегашен перфект, и се учи разликата меѓу Сегашен перфект и Минато просто време.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на вториот степен учениците ќе се стекнат со знаење за секојдневната комуникација, ќе можат да се снајдат во продавница, во ресторан, во град, на одмор, на аеродром, итн. Со вториот степен ќе можат да комуницираат слободно, но лицата со кои ќе зборуваат на англиски ќе треба да им зборува побавно за да можат полесно да ги разберат.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support