Опис на програма

Овој курс е одлична прилика за изучување на основните правила на граматиката на англискиот јазик. Кандидатот ќе ги стекне основните познавања на англискиот јазик со кои лесно ќе може да разбира и употребува секојдневни изрази и фрази. Се посветува подеднакво внимание на четирите вештини( слушање, разбирање, читање и пишување). Материјалот се совладува преку теоретски и практичен дел, а покрај учебникот, наставникот изготвува и дополнителни материјали за работа,а често се користи и ЦД како и материјали од интернет. Кандидатот добива и домашни задачи кои ги прегледува наставникот. По завршувањето на курсот кандидатот добива сертификат за завршен прв степен по англиски јазик.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на курсот кандидатот треба да ги знае основните секојдневни фрази и изрази,да прави реченици, а може и да води едноставен разговор. Ќе знае да користи минато, сегашно и идно време, ќе знае да се претстави себеси и да поставува прашања и да дава одговори.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 31 48
Пракса 31 48
Оценување 2 4
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support