Опис на програма

Слушателот се стекнува на комуникациски вештини на  слушање, читање,пишување и зборување на основни секојдневни изрази и фрази.

– да се претставува себеси и другите

-поставува и одговара на прашања од личниот живот на пример каде живее ,опис на луѓе сто ги познава и предмети сто поседува.

-Учествува во едноставна конверзација доколку се зборува јасно и бавно

 

Програмите се интерактивни,аудио визуелни со мулти медијално презентирање и индивидуален пристап на секој слушател според современи наставни методи и техники

Резултати од програма

[:mk]-Да се оспособат слушателите за користење на англискиот јазик. -да се развијат комуникациски вештини на слушање,читање,пишување и говорење на основно нивo, -да се развие и унапреди тимска работа -да се оспособат за презентација и сопствена промоција со што би станале конкурентни на пазарот на трудот,за вработување ,унапредување,студирање и користење на литература во секојдневниот и професионалниот живот.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Степен на познавање на јазик се одредува со предходно тестирање на возрасни слушатели[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 77 67
Пракса 41 34
Оценување 2 2
Вкупен број на часови 120
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support