Опис на програма

Со овој степен на англиски јазик кандидатите ќе се запознаат со основите на англискиот јазик.
Со основниот вокабулар кој што ќе им биде потребен за да можат да создаваат прости но разбирливи реченици.
Истите ќе се запознаат и со основите на граматиката кои подоцна ќе им го олеснат совладувањето на посложените граматички времиња.

Резултати од програма

[:mk]После завршувањето на оваа програмата кандидатите ќе бидат во можност да : - Разбираат и користат познати изрази и основни фрази - Се претставуваат на другите и можат да прашуваат и одговараат на прашања за лични податоци како што се место на живеење, луѓето кои ги познаваат итн. - Комуницираат на едноставен начин со соговорник кој зборува јасно и е подготвен да помогне. Детален план за материјалот кој кандидатите треба да го совладаат после заваршувањето на А1 степенот : Adjectives: common and demonstrative, Adverbs of frequency, Comparatives and superlatives, Going to, How much/how many and very, common uncountable nouns, I’d like, Imperatives (+/-), Intensifiers - very basic, Modals: can/can’t/could/couldn’t, Past simple of “to be”, Past Simple, Possessive adjectives, Possessives, Prepositions, common, Prepositions of place, Prepositions of time, including in/on/at, Present continuous, Present simple, Pronouns: simple, personal Questions There is/are To be, including question+negatives Verb + ing: like/hate/love[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Да имаат завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 108 92
Пракса 4 4
Оценување 5 4
Вкупен број на часови 117
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support