Опис на програма

Теми: храна и оброци, патувања и одмори,  впечатоци од посетени места, користење на компјутери, градови и зградите во нив, книги и филмови

Граматика: споредување на придавките, прилози за начин, сегашно време, минато свршено и несвршено време, идно време.

Резултати од програма

[:mk]На крајот на курсот се очекува  слушателите да разбираат и да користат основен англиски јазик од областа на секојдневниот живот, да може да учествуваат во едноставна и директна размена на информации во врска со нивното потекло, семејство, непосредната околина,  работа, пазарење, патување, опис на места што ги посетиле, книги и филмови. Можат да напишат едноставни  формални и неформални писма. Слушателите ќе користат сегашно, идно и минато време. Ќе се изразуваат со едноставни реченици и ќе можат да се снајдат во секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Курсот е наменет за слушатели кои завршиле степен А1/2 во претходниот семестар, или го покажале тоа ниво на нашиот испит за одредување степени.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support