Опис на програма

Во третиот степен значително се зголемува вокабуларот на зборови. Во третиот степен се повторува, утврдува, и зголемува знаењето за веќе учената граматика, но исто така се учи и нова: сврзници, Сегашно трајно време за планирано идно дејство, зависни релативни клаузи, Сегашен перфект со yet, just, и already, сложени неопределени заменки, компаратив на прилози, количествени заменки и придавки, и Идно време.

Резултати од програма

[:mk]Во третиот степен се фокусира на утврдување и употреба на стекнатото знаење и повеќе се зборува на англиски на часовите. На тој начин, учениците се оспособуваат се повеќе да разбираат и потечно да зборуваат.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support