Опис на програма

Учебник со тематски единици кои опфаќаат : граматика, вокабулар , јазични вештини  (читање, пишување, слушање и зборување) и секојдневни ситуации (функција). Работна тетратка со дополнителни вежби и можност за on line вежби.

Резултати од програма

[:mk]Со завршување на овој степен слушателот го комплетира пред- средното ниво на познавање на јазик или ниво А2 според Заедничката европска јазична рамка. По завршувањето на овој степен слушателот може да разбере реченици и често употребувани изрази сврзани со области однајнепосредна важност (на пример, најосновни лични и семејни информации,информации сврзани со купување, локална географија, вработување). Може да комуницира во едноставни и рутински задачи за кои е потребна едноставна идиректна размена на информации за познати и рутински работи. Може со прости зборови да опише аспекти на своето образование, да ја опише непосредната околина и нешта во области сврзани со непосредни потреби.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 44 88
Пракса 1 2
Оценување 5 10
Вкупен број на часови 50
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support