Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели кои имаат предзнаење од трет степен или со тестирање покажуваат соодветно знаење за четврти степен. Тој ќе им помогне да разбираат и често да користат изрази кои се однесуваат на области од непосредна важност.

Теми: дом и семејство, облека, опис на физички изглед и карактер, одмор и патувања, пазарење и други домашни обврски, животот во голем град, здравје и човечкото тело, и др.

Граматика: сегашно, минато и идно време, придавки, степенување на придавки, прилози и др.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да: - комуницира на А2/2 ниво на англиски јазик и да се изразува едноставно со точна употреба на основните времиња во англискиот јазик. - ги користи научените нови зборови и фрази кои често се употребуваат и да се снајде во различни практични секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на англискиот јазик на ниво А2/1[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support