Опис на програма

Во четвртиот степен се читаат и преведуваат подолги и посложени текстови, се учат нови зборови, се прават дијалози и дискусии, се пишуваат формални и неформални писма или есеи. Се повторува граматиката преку вежби  и се збогатува со следново: употреба на инфинитивот со to, употреба на герунд, модални глаголи за изразување обврска/ наредба/ забрана, условни реченици од 1 тип, присвојни заменки, условни реченици од 2 тип,  Сегашен перфект со since и for, Пасив, модален глагол might, искажување движење, прекажан говор, и прашања без помошни глаголи.

Резултати од програма

[:mk]Се усовршува и збогатува научената граматика, се учи нова граматика, како и се учи побогат и покомплексен вокабулар. По завршување на IV степен, учениците ќе можат слободно да говорат во минато, сегашно, и идно време со користење на посложени реченици и зборови.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support