Опис на програма

Курсот содржи материјали кои му помагаат на кандидатот ефикасно да ги совлада одредените теми за изучување. Кандидатот ќе стекне напредно ниво на  познавање на англискиот јазик и ќе може лесно да води разговори и да се снаоѓа во дадени ситуации. Се вежбаат и усовршуваат слушање, разбирање, читање и пишување. Материјалот се учи преку теоретски и практичен дел и му дава можност на кандидатот полесно да навлезе во дадената тема. Покрај учебникот се користи ЦД и дополнителни материјали од интернет кои ги подготвува наставникот. Кандидатот често добива и домашни задачи кои подоцна ги прегледува наставникот. По завршувањето на курсот кандидадот добива сертификат за завршен трет степен по англиски јазик.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на курсот кандидатот е способен да разбира англиски стандарден говор, лесно да се снаоѓа во дадени ситуации, може да користи комплексни реченици и да разбере сложени текстови.  Кандидатот ќе има зголемен вокабулар, ќе може течно да зборува што ќе му овозможи нормална и спонтана интеракција. Тој ќе стекне целосно самодоверба во користењето на јазикот и неговиот речник ќе биде многу побогат што значи дека неговот изразување ќе биде на повисоко ниво. Ќе може да го користи јазикот лесно и флексибилно.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 31 48
Пракса 31 48
Оценување 2 4
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support