Опис на програма

Теми:  природни катастрофи, стравови и фобии, биографии на познати личности, пронајдоци, спорт, чудни настани од светот, минати навики и сл.

Граматика: модални глаголи, глаголи кои се користат со инфинитив или со глаголска именка, прв условен начин, втор условен начин, пасив, индиректен говор, разлика меѓу минато свршено и несвршено време.

Резултати од програма

[:mk]- Слушателите  се доведуваат до ниво на кое можат да се справат во разни ситуации во земји каде се зборува англискиот јазик. - Се развива способноста за слушање и разбирање, флуентноста во изразувањето, со зголемен вокабулар и структури кои овозможуваат искажување на мислење, давање и барање совети, зборување за надежи и амбиции. - Можат да напишат јасен, разбирлив текст во кои дискутираат за разни теми од животот и го изразуваат своето мислење.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Слушателите треба да имаат успешно завршен степен А2/2 во претходниот семестар, или да покажале знање на ова ниво на нашиот испит за одредување степени.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support