Опис на програма

Учебник со 3 тематски единици, а секоја од нив е поделена на граматика, вокабулар , јазични вештини  (читање, пишување, слушање и зборување) и секојдневни ситуации (функција). Работна тетратка со дополнителни вежби и можност за on line вежби.

Резултати од програма

[:mk]Со завршување на овој степен слушателот го комплетира средното ниво на познавање на јазик или ниво B1 според Заедничката европска јазична рамка. Корисникот на јазикот може  да ги разбере главните поенти на јасен, стандарден разговор за познати нешта со кои редовно се среќава на работното место, во училиштето, во слободното време итн. Може да се снајде во повеќето ситуации што може да сејават во текот на патување низ некоја област во која се зборува јазикот. Може да оформи едноставен поврзан текст на познати теми или на теми од личен интерес. Може да опише искуства и настани, соништа, надежи и амбиции и накусо да ги образложи и објасни своите гледишта и планови.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 44 88
Пракса 1 2
Оценување 5 10
Вкупен број на часови 50
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support