Опис на програма

Во петтиот и шестиот степен учениците се оспособени да комуницираат на англиски јазик, и затоа во овој степен се работи најмногу на комуникација, изразување, и се зборува на различни теми. Се повторуваат дел од изучените модални глаголи, пасив, условни реченици, прекажан говор, герунд и инфинитив, количествени заменки и придавки, зависни и независни релативни клаузи, и се учи за нели-прашања и условни реченици од 3 тип.

Резултати од програма

[:mk]Се усовршува граматиката и се збогатува вокабуларот на зборови.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support