Опис на програма

Програмата е наменета за слушатели со предзнаење на англискиот јазик. Тие се оспособуваат да се изразуваат едноставно, но точно во главните граматички времиња со зборови и фрази кои најчесто се употребуваат и се способни да се снајдат во различни практични ситуации. Кон граматиката има лесно применлив пристап, исто како и новите зборови кои се учат на организиран начин. Способностите за слушање, зборување и изговор се развиваат на повисоко ниво.

Резултати од програма

[:mk]Може да разбере најчесто употребувани фрази и реченици од непосредна  близина на говорителот. Може да чита и разбере многу куси и едноставни текстови и лични писма. Може да комуницира во секојдневни комуникации со помош на соговорникот употребувајќи едноставни делови од јазикот за опис на неговото/нејзиното семејство, образование, животните услови. Може да пишува куси, едноставни пораки и лични писма.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање пред почетокот на курсот.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support