Опис на програма

– Слушателот се стекнува на комуникациски вештини на  слушање, читање,пишување и зборување на повисоко ниво од основно ниво :

-Може да ги разбере главните поенти и точки на јасен и стандарден јазик на познати теми во врска со работа,училиште,слободно време,

-може да се справи со повеќето ситуации во кои може да се најде во области каде што се користи англискиот

– да даде причини и објаснувања за дадени ставови и планови.

Резултати од програма

-Да се оспособат слушателите за користење на англискиот јазик. -да се развијат комуникациски вештини на слушање,читање,пишување и говорење на повисоко ниво од основно ниво, -да се развие и унапреди тимска работа -да се оспособат за презентација и сопствена промоција со што би станале конкурентни на пазарот на трудот,за вработување ,унапредување во работата,студирање и користење на литература во секојдневниот живот.

Критериуми за влез во програмата

Степен на познавање на јазик се одредува со предходно тестирање на возрасни слушатели.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 77 67
Пракса 41 34
Оценување 2 2
Вкупен број на часови 120
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support