Опис на програма

Теми: музиката и чувствата, важноста на добриот сон, телото и сетилата, криминал и казна, медиуми, вистини и лаги, наука, моќта на зборовите, и др.

Граматика: инфинитив и герунд, used to, be used to, get used to, модални глаголи во минато време, сите форми на пасив, воведни глаголи во индиректен говор, и др.

Резултати од програма

[:mk]- Курсот има за цел слушателите да стекнат самодоверба кога се изразуваат на англиски јазик на повисоко ниво - Слушателите ќе може да ги разберат  главните идеи во сложени текстови, вклучувајќи и стручни дискусии од сопствената специјалност - Со родените говорители може да комуницираат  течно и спонтано на степен кој не ја отежнува меѓусебната комуникација - Може да срочат јасен и детален текст на широк спектар теми и да го изразат своето мислење во врска со актуелни теми, давајќи ги добрите и лошите страни на различни опции[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба да покаже знаење на јазикот на ниво Б2/1 според Заедничката европска рамка.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support