Опис на програма

– Слушателот се стекнува на комуникациски вештини на  слушање, читање,пишување и зборување на НАПРЕДНО ниво  :

– Може да ги разбере главните идеи во сложени текстови на конкретни и апстрактни теми,стручни дискусии од сопствена специјалност,

– може да комуницира течно и спонтано со родени говорители

-да изрази свое мислење на актуелни теми,давајќи ги добрите и лошите страни на различни опции.

Резултати од програма

[:mk]Да се оспособат слушателите за користење на англискиот јазик. -да се развијат комуникациски вештини на слушање,читање,пишување и говорење на напредно ниво, -да се развие и унапреди тимска работа -да се оспособат за презентација и сопствена промоција со што би станале конкурентни на пазарот на трудот,за вработување ,унапредување,студирање и користење на литература во секојдневниот живот и стручно унапредување..[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Степен на познавање на јазик се одредува со предходно тестирање на возрасни слушатели.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 77 67
Пракса 41 34
Оценување 2 2
Вкупен број на часови 120
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support