Опис на програма

Краток, брз, специјализиран курс по англиски јазик од областа на терминологијата за човечки ресурси.

Потребно ниво на познавање на јазикот: Високо Средно познавање на општиот англиски јазик односно Б2 ниво според Заедничката Европска Рамка. (Б2)

Овој курс е идеален за секој кој има потреба да зборува за правото во деловна средина со клиенти, деловни партнери и колеги.

Англиски за правници им помага на слушателите на курсот да зборуваат со користење на зборовен фонд од областа на правото во деловна средина. Курсот им овозможува на слушателите да се стекнат со правниот јазик кој им е потребен да комуницираат со доверба. Англиски за правници опфаќа основи на области од трговско право, договорно право, авторско право и право на интелектуална сопственост, трудово право, стопанско и стечајно право. Секоја единица го става слушателот во различно сценарио и го учи како да ги советува клиентите за соодветни текови од правните постапки. Автентичните документи го презентираат професионалниот вокабулар на дополнителни дефиниции на правни зборови и фрази.

Резултати од програма

[:mk]Англиски за правници им помага на слушателите на курсот да зборуваат со користење на зборовен фонд од областа на правото во деловна средина. Курсот им овозможува на слушателите да се стекнат со правниот јазик кој им е потребен да комуницираат со доверба.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање за утврдување на степенот на познавање на целниот јазик, Б2.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 13 43
Пракса 13 43
Оценување 4 14
Вкупен број на часови 30
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support