Опис на програма

Tailor-made Curriculum for Specific Purposes

Овие курсеви се наменети за слушатели со посебен интерес и потреби за англиски јазик, кои го владеат англискиот јазик на определено ниво и имаат желба да го специјализираат своето знаење.

Програмата се дизајнира и креира врз основа на анализа и утврдување на вашите потреби како и соодветни тестирања.

Англиски јазик скроен за вашите потреби за:

  • Банкарство
  • Медицина
  • Право
  • Полиција
  • Деловен англиски
  • и други обуки по барање на клиентот,

по најсовремени методи и наставни материјали.

Теорија и пракса: 30 часа од по 45 минути.

Интензитет: 2 пати неделно по 2 часа од по 45 минути (90 минути).

Резултати од програма

[:mk]Секоја програма го оспособува слушателот да се специјализира во користењето на термини и терминологија во полето на неговиот интерес, но и пошироко.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање за утврдување на степенот на познавање на целниот јазик, Б1.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 13 43
Пракса 13 43
Оценување 4 14
Вкупен број на часови 30
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support