Опис на програма

Часови по англиски јазик, кои се одржуваат двапати неделно. Секој час е по 90 минути. Професорите се родени говорители на англискиот јазик и едукатори по професија. Наставниот план и материјалите се приспособуваат на составот на групите и целите на курсот.
2 семестра (првиот од октомври до декември и вториот од февруари до мај). Секој семестар трае по 10 недели.

Резултати од програма

По завршувањето на секој семестар студентите се тестираат за оценување на постигнатото ниво на познавање на јазикот. На основа на завршниот тест, студентот се оценува и му се доделува сертификат.

Критериуми за влез во програмата

Се практикува бесплатно тестирање пред почетокот на курсот за да се одреди степенот на познавање на јазикот и за програмата да се приспособи на составот на групата за овој курс.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 34 85
Пракса 4 10
Оценување 2 5
Вкупен број на часови 40
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support