Опис на програма

Курсот за возрасни се состои од 8 основни нивоа кои според европската референтна скала одговараат на нивоата од А1 до В2, како и 2 професионални степени кои одговараат на нивоата C1 и C2. Наставата е посебно прилагодена за возрасните слушатели и во себе содржи внимателно конципирани тематски единици од секојдневни животни ситуации поделени на 6 дела: граматика, зборовен фонд, слушање, изговор, пишување и зборување, како и видео настава т.н. практичен англиски после завршувањето на секоја тематска единица. Ваквиот начин на изучување на странскиот јазик овозможува брзо запомнување на јазичните единици со единствена цел – слушателот што побрзо да започне да го користи јазикот и без проблем да се снаоѓа во странската јазична средина.

Резултати од програма

[:mk]
 • Општо подобрување на јазичните способности
 • Совладување на тешкотиите при усното излагање
 • Усвојување на граматиката преку посебна и делотворна методологија
 • Постојано проширување на зборовниот фонд
 • Запознавање со културата на земјата чиј јазик се изучува
 • Напредок во кариерата
[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 28 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 32
0 STUDENTS ENROLLED

  [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support