Опис на програма

Програмата е наменета за слушатели кои се подготвуваат да го полагаат испитот SAE. Во курсот се обрнува посебно внимание на темите и способностите кои учениците ќе ги сретнат на испитот. Учебникот обрнува внимание и на типовите на задачите и им дава на учениците доволно насочени вежби. Овој курс става посебен акцент на пишувањето. Низ целиот курс се става акцент на речникот на зборови, бидејќи слушателите ќе мораат да се снаоѓаат со зборови, презентирани во автетични текстови.
Главна цел е да им се даде на слушателите целосен увид и подготовка за сите видови на задачи за испитот SAE.

Резултати од програма

[:mk]Може да разбере излагања, телевизиски емисии и филмови. Може да прочита и разбере долги и сложени стилски различни текстови, стручни написи и упатства. Може без напор и течно да се изрази во професионална ситуација или ставови во форма на писма, состави или извештаи.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање пред почетокот на курсот.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support