Опис на програма

– Слушателот се стекнува на комуникациски вештини на  слушање, читање,пишување и зборување на академско ниво  :

– Може да ги разбере широк спектар во сложени,долги текстови на конкретни и апстрактни теми и да препознава скриени значења

– може да се изразува течно и спонтано со родени говорители

– може флексибилно и ефикасно да го користи јазикот за друштвени,академски и професионални цели.

Може да напише јасен, добро структуиран текст на сложени теми.

Резултати од програма

[:mk]-Да се оспособат слушателите за користење на англискиот јазик. -да се развијат комуникациски вештини на слушање,читање,пишување и говорење на академско ниво, -да се развие и унапреди тимска работа -да се оспособат за презентација и сопствена промоција со што би станале конкурентни на пазарот на трудот,за вработување ,унапредување,студирање и користење на литература во секојдневниот живот и стручно унапредување..[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Степен на познавање на јазик се одредува со предходно тестирање на возрасни слушатели.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 77 67
Пракса 41 34
Оценување 2 2
Вкупен број на часови 120
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support