Опис на програма

Преку оваа програма кандидатите ќе го усовршат јзикот на секое поле.
Ќе бидат во можност да општат на англиски јазик со луѓе на кои истиот им е мајчин јазик без било какви потешкотии.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на оваа програма кандидатите ќе можат да: Разбираат широк спектар на сложени, долги текстови, и препознаваат имплицинтни значења. Се изразуваат течно и спонтано без да имаат потреба да размислуваат за соодветниот вокабулар кој им е потребен за да се изразат. Го користат јазикот ефикасно за опшествени, академски и професионални цели. Создаваат јасни, добро структурирани детални текстови на сложени теми, покажувајќи контролирана употреба на соодветни сврзници. Детален план на содржините кои кандидатите со завршувањето на овој степен ќе ги усовршат: Adjectives and adverbs, Future continuous, Future perfect, Future perfect continuous, Mixed conditionals, Modals – can’t have, needn’t have, Modals of deduction and speculation, Narrative tenses, Passives, Past perfect, Past perfect continuous, Phrasal verbs, extended Relative clauses Reported speech Will and going to, for prediction Wish Would expressing habits, in the past[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршен Б2 степен.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 108 92
Пракса 4 4
Оценување 5 4
Вкупен број на часови 117
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support