Опис на програма

Учебник со 3 тематски единици, а секоја од нив е поделена на граматика, вокабулар , јазични вештини  (читање, пишување, слушање и зборување) и секојдневни ситуации (функција). Работна тетратка со дополнителни вежби и можност за on line вежби.

Резултати од програма

[:mk]Со завршување на овој степен слушателот го комплетира напредното ниво на познавање на јазик или ниво Ц1 според Заедничката европска јазична рамка. Корисникот на јазикот да може да разбере широк опсег на сложени, подолги текстови и да препознае имплицитно значење. Може да се изрази течно и спонтано без многу очигледно барање на соодветни изрази. Може да го користи јазикот флексибилно и ефективно за општествени, академски и професионални цели.Може да оформи јасен, добро структуриран, детален текст на сложени теми,покажувајќи контролирана употреба на организациони модели, конектори и кохезивни средства.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 44 88
Пракса 1 2
Оценување 5 10
Вкупен број на часови 50
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support