Опис на програма

Краток, брз, специјализиран курс по англиски јазик од областа на терминологијата за човечки ресурси.

Потребно ниво на познавање на јазикот: Средно познавање на општиот англиски јазик односно Б1 ниво според Заедничката Европска Рамка. (Intermediate – B1)

English for Human Resources (Англиски за човечки ресурси) е идеален краток курс за сите оние кои работат во човечки ресурси и на кои им е потребно да го користат англискиот јазик во оваа област.

Англиски за човечки ресурси е соодветен за менаџери по ЧР, вработени во ЧР, како и сите оние кои работат во агенциите за вработување и привремени вработувања. Курсот им помага на слушателите да се стекнат со релевантните изрази и вокабулар кој е потребен да зборуваат и комуницираат ефективно во нивната област. Секоја единица од Англиски за човечки ресурси опфаќа различни прашања поврзани со полето на ЧР, вклучително вработување, работни односи, бенефиции и надомест. Овој курс нуди дополнителна помош со јазикот кој е потребен за типични задолженија за ЧР како оценувања, евалвации, интервјуа и извештаи.

Резултати од програма

Англиски за човечки ресурси е соодветен за менаџери по ЧР, вработени во ЧР, како и сите оние кои работат во агенциите за вработување и привремени вработувања. Курсот им помага на слушателите да се стекнат со релевантните изрази и вокабулар кој е потребен да зборуваат и комуницираат ефективно во нивната област. Секоја единица од Англиски за човечки ресурси опфаќа различни прашања поврзани со полето на ЧР, вклучително вработување, работни односи, бенефиции и надомест. Овој курс нуди дополнителна помош со јазикот кој е потребен за типични задолженија за ЧР како оценувања, евалвации, интервјуа и извештаи.

Критериуми за влез во програмата

Тестирање за утврдување на степенот на познавање на целниот јазик, Б1.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 13 43
Пракса 13 43
Оценување 4 14
Вкупен број на часови 30
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support