Опис на програма

Курсот по англиски јазик за возрасни слушатели се состои од 8 основни нивоа одредени според Европската референтна рамка и одговараат на нивоата од А1 до Б2 и два професионални степени кои одговараат на Ц1 и Ц2 нивоа. Курсевите ги опфаќаат слушателите кои се  во категорија возрасни, со цел да прионесе за јакнење на сеопфатен и нтегриран систем за доживотно учење. Во рамките на доживотното учење, образованието на возрасни има за цел подигање на нивото на образование и развивање на основните вештини кај возрасните слушатели при изучување на англискиот јазик како странски јазик било тоа да е од сопствени, лични причини и желби или со цел да се зголемат шанските за вработување и социјално вклучување. Наставата е прилагодена за возрасните слушатели и соржи внимателно избрани и концизни тематски единици од секојдневните животни ситуации поелени на неколку делови. Акцент се става на граматиката посебно при првите степени на јазикот, фондот на зборови, вокабуларот, слушањето, пишувањето, слушањето и зборувањето како четири основни вештини за учење на јазик. Во програмите за возрасни вклучен е и практичен дел, практичен англиски кој се спроведува после завршената тематска единица. Со ова се добива брз и ефикасен резулата за помнење на јазичните единици со цел слушателот што поскоро да почне да го користи јазикот и без проблем и тешкотии да може да се снаоѓа во дадени ситуации или средини.

Резултати од програма

[:mk]Подобрување на јазичните способности; Ндминување и совладување на тешкотиите при комуникација; Усвојување на граматиката преку разработена методологија; Учење и умеење да се користи стекнатиот вокабулар: Запознавање со туѓа култура од јазикот што го учат и Професионален напредок и разбој.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Возрасни слушатели од 18 години нагоре.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 25 50
Пракса 15 30
Оценување 10 20
Вкупен број на часови 50
0 STUDENTS ENROLLED

    [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support