Опис на програма

Теми:  работа, домот и мојата куќа од соништата, образование и дебатите во однос на него, човечкото тело, нашето преставување на социјалните мрежи, информатичката технологија и бремето што го носи, пазарење и нашето задоволство и незадоволство од купеното, и др. Граматика: пасив во сите времиња, модални глаголи, условни реченици, индиректен говор, релативни реченици и др.

Резултати од програма

[:mk]Слушателот: -  ќе може да се справи со повеќе ситуации во кои може да се најде за време на патување во области каде се зборува англискиот јазик - ќе може да срочи едноставен, кохерентен  текст на познати теми - ќе може да зборува за физичкиот изглед на луѓето околу себе и да изрази свое мислење за нив врз основа на тој изглед - ќе може да зборува за реални и нереални ситуации во животот - ќе научи да дава, прифаќа и одбива предлози - ќе научи да напише писмо жалба како и пропратно писмо на личната биографија и др.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба да покаже знаење на јазикот на ниво Б1/2 според Заедничката европска рамка.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 54 90
Пракса 2 3
Оценување 4 7
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support