Опис на програма

Слушателите се оспособуваат да се изразуваат едноставно, но точно во сегашно, минато и идно време со зборови и фрази кои најчесто се употребуваат и се способни да се снајдат во различни практични ситуации. Кон граматиката има лесно применлив пристап, исто како и новите зборови кои се учат на организиран начин. Способностите за слушање зборување и изговор се развиваат постепено.

Резултати од програма

[:mk]Може да разбере основни, секојдневни фази од неговото/нејзиното непосредно опкружување. Може да прочита и разбере познати зборови и едноставни реченици. Може да комуницира со соговорникот доколку тој/таа зборува бавно и помага во зборувањето. Може да користи едноставни реченици за опис на место на живеење и луѓе кои ги познава. Може да напише куса, едноставна порака и да пополни формулари со лични податоци.[:]

Критериуми за влез во програмата

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support