Опис на програма

Целта на курсот FCE е подготовка на слушателите за полагање на  испитот Cambridge FCE кој е меѓународно признаен компјутерски испит. Во текот на курсот се проширува  и утврдува веќе стекнатото знаење од претходните степени, но и се воведуваат специфични техники кои самиот испит ги бара:

  • читање
  • пишување
  • зборување

слушање

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата слушателот ќе биде запознаен со формата на испитот. Курсот овозможува слушателите да ги подобрат и совладаат следните вештини:
  • слушање со разбирање
  • читање текстови со разбирање
  • совладување на соодветните граматички структури и вокабулар
пишување есеи, формални и неформални писма, извештаи и новинарски написи[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на англискиот јазик најмалку на ниво Б2/1[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60 88
Пракса 2 3
Оценување 6 9
Вкупен број на часови 68
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support