Опис на програма

Главната цел на програмата е учесниците да се стекнат со знаење, вештини и компетенции за профилот бармен во угостителски објект. Барменот може да работи во низа објекти барови, ресторани, кафетерии, конференциски центри, сали за банкети, хотели или изнајмени кетеринг служби. Профилот опфаќа широк спектар на активности во делокругот на своите работни активности и активности на другите членови во тимот за време на зголемен обем на работа. Како специјалист, барменот ќе работи на шанк при што ќе прима и подготвува нарачки за алкохолни, безалкохолни пијалаци и барски мешавини. Тој/таа ќе обезбедува точни информации за алкохолните пијалаци, ќе подготвува, служи и складира алкохолни пијалаци на правилен начин со користење

на специјална опрема за правилна подготовка и служење на алкохолни пијалаци. Барменот, исто така, може да служи храна или претходно подготвени мезиња. Важен дел од улогата е развивање на угостителски вештини и познавање, како што се препознавање на потребите на клиентите, способност да се поврзат истите со производите и услугите во областа и работењето како дел од тим со цел да се осигури дека секој клиент, без оглед дали пие во бар или е послужен во ресторан или  хотел, се чувствува добредојдено.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 18 години, психофизички здрав и да поседува уреден санитарен преглед

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 33
Пракса 48 67
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 72
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support