Опис на програма

Главна цел на програмата е земјоделските производители да се запознаат со основните безбедносни аспекти при ракување со тракторите и приклучните земјоделски машини, како и при нивно вклучување во јавниот сообраќај.

Учесниците ќе се здобијат со уверение за работна оспособеност за безбедно управување со трактори и тракторски машини.

Учесниците ќе поминат низ 6 модулaрни единици.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот ќе се оспособи да:
  • познава норми и правила за безбедно користење на трактор и приклучни машини при различни услови на експлоатација
  • управува различни видови на трактори
  • правилно приклучува приколки и земјоделска механизација за трактор
правилно и безбедно користи трактор и приклучни машини во различни услови на експлоатација и јавен сообраќај[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно ниво за влез на учесниците во програмата е:
  • да имаат завршено минимум основно образование (пожелно ниво на образование е тригодишно или четиригодишно стручно образование од земјоделска или машинска струка).
[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 12 29
Пракса 24 57
Оценување 6 14
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support