Опис на програма

Главна цел на програмата е образование ,едукација и оспособување на учесниците на програмата за  да стекнат знаења ,вештини и ком пентенции за квалитетно изведување на работните задачи во занимањето бравар

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава                                              Модуларни единици во наставната програма се:

  • Видови материјали
  • Алати,машини и уреди
  • Подготовка на работното место
  • Оперативни работи
  • Одржување и поправка на опремата,машините,апаратите,уредите и алатите
  • Заштита на работата, здравјето и околината

Времетраење на програмата е 250 часа од кои 75 часа се предвидени за теоретска настава,а 175 часа се предвидени за практична настава. Наставата се реализира од понеделник до петок .Теоретската настава се изведува во специјализирани простории во рамките на компанијата под менторство на дипл.инж.по машинство, а практичниот дел со дип. инж. По машинство или бравар со 3 год. работно искуство

Вреднувањето на постигањата на учесниците се спроведува со тест по завршување на теорискиот дел од обуката ,а со завршен испит по завршувањето на практичниот дел.По успешно положен завршен испит се дефинираат стекнатите вештини и компентенции и учесниците се стекнува со сертификат  Бравар

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесниците во програмата е потребно да имаат завршено најмалку основно образовние  и 17 години старост[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 75 86400
Пракса 175 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 250
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support